Mexican cuisine : an enduring culture / Instituto Nacional de Antropología e Historia
Tipo de material: TextoDetalles de publicación: México, D. F. : Instituto Nacional de Antropología e Historia, Conservatorio de la Cultura Gastronómica Mexicana, S.C., ©2011Edición: 2a ediciónDescripción: 81 páginas : ilustraciones, fotografías en blanco y negro ; 23 x 15 centímetrosTipo de contenido:- texto
- sin medio
- volumen
- TX 716 .M4 M611 2011
Contenidos:
Introduction -- Justification -- Faithful to its culinary roots - Enduring knowledge and techniques - Cultural and geographical diversity in the kitchen - Food, an intangible collective heritage - Safeguarding a dietary model - Cuisine and historic steadfastness - Community, cooking, ritual and ceremony - Transmitting culinary knowledge - Food and worldview - Cooking and social cohesion - Regional diversity in authentic cuisine - Endangered authentic cuisine - Urgent protection for a cultural system
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"Traducción de: La cocina del pueblo mexicano: tradición ancestral, cultura y vigencia."
Incluye bibliografía: páginas 73-79
Introduction -- Justification -- Faithful to its culinary roots - Enduring knowledge and techniques - Cultural and geographical diversity in the kitchen - Food, an intangible collective heritage - Safeguarding a dietary model - Cuisine and historic steadfastness - Community, cooking, ritual and ceremony - Transmitting culinary knowledge - Food and worldview - Cooking and social cohesion - Regional diversity in authentic cuisine - Endangered authentic cuisine - Urgent protection for a cultural system
PG
NUEVOSGASTRO